Scooter running on

Anything related to Lambrettas... ask tech questions, post helpful info, or just read and learn.
Shipleystevep
registered user
Posts: 191
Joined: Wed Apr 23, 2014 8:34 pm
ebay user ID: Partington188
Main scooter: Lambretta
Contact:

Sun Apr 05, 2020 8:05 pm

Hi,
What can cause a scooter to “run on” after you’ve shut the throttle? Takes a good few seconds for the refs to drop when the throttle is closed. Checked for air leaks and all sound. Thought it was the carb but stripped and cleaned. Struggling with this now.
Any ideas?
Cheers
Steve

Tractorman
registered user
Posts: 4245
Joined: Tue Apr 22, 2014 4:21 pm
Main scooter: Lambretta li150 special
Location: Lincoln
Contact:

Sun Apr 05, 2020 8:17 pm

Have you check the slide is closing fully, if not could the cable not returning smoothly.

Shipleystevep
registered user
Posts: 191
Joined: Wed Apr 23, 2014 8:34 pm
ebay user ID: Partington188
Main scooter: Lambretta
Contact:

Mon Apr 06, 2020 9:32 am

Hi,
Yes revved it at the carb and forced the slide shut, still runs on ....

User avatar
HxPaul
registered user
Posts: 1097
Joined: Fri Dec 06, 2013 1:58 pm
ebay user ID: panhead_5
Main scooter: lambretta Li 150
Location: Halifax,Yorkshire
Contact:

Mon Apr 06, 2020 10:26 am

Check the choke isn't open slightly.

Scooterdude
registered user
Posts: 796
Joined: Sat May 28, 2016 4:51 pm
Main scooter: Lambretta LI 125 S3
Location: Skaville
Contact:

Mon Apr 06, 2020 10:46 am

Poor routing of the throttle cable, or cable is in need of lubrication.

mick1
registered user
Posts: 1285
Joined: Sun Dec 04, 2011 7:43 pm
ebay user ID: saxonleaf
Main scooter: Li Avanti 225
Location: York
Contact:

Mon Apr 06, 2020 10:58 am

usually sign of an air leak.....pressure test to be sure

Shipleystevep
registered user
Posts: 191
Joined: Wed Apr 23, 2014 8:34 pm
ebay user ID: Partington188
Main scooter: Lambretta
Contact:

Mon Apr 06, 2020 11:52 am

Checked for air leaks, that was my first thought. Not cable I’ve done it manually at the carb.

Not checked the choke. - I’ll have a look. Thanks

Scooterdude
registered user
Posts: 796
Joined: Sat May 28, 2016 4:51 pm
Main scooter: Lambretta LI 125 S3
Location: Skaville
Contact:

Mon Apr 06, 2020 1:52 pm

Ok, is this something it’s always done? Or have you changed something and then it started doing it? Or is it something that’s recently developed seemingly all by itself?

firekdp
registered user
Posts: 704
Joined: Wed Jan 07, 2009 12:02 pm
Location: Fareham, Hants
Contact:

Mon Apr 06, 2020 1:53 pm

If idle does return to normal, but takes too long to do so, I'd suspect the idle mixture is too weak.

Scooterdude
registered user
Posts: 796
Joined: Sat May 28, 2016 4:51 pm
Main scooter: Lambretta LI 125 S3
Location: Skaville
Contact:

Mon Apr 06, 2020 2:02 pm

Ok just tried to edit my last post but the stupid settings although allowing me to edit it but once I posted it. It doesn’t show, maybe something admin should look at? As i know it’s been brought up before.

Anyway was trying to say: Have you made sure your vent holes in the petrol cap are clear and that you’re filter on your fuel tap is clear and you’re getting a good fuel flow?

Post Reply Previous topicNext topic
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 29 guests

cron