difficult neutral

Anything related to Lambrettas... ask tech questions, post helpful info, or just read and learn.
Daggs
registered user
Posts: 953
Joined: Wed Jan 07, 2009 1:23 pm
Location: Addington Kent
Contact:

Wed Sep 19, 2018 6:14 pm

Any thoughts appreciated.
Standard Li150 gearbox. Goes through the gears static. Goes through the gears when riding, except, finding neutral when slowing down. It's really difficult, end up struggling between first and second before double-handed wrench into neutral. :cry:

User avatar
garry inglis
registered user
Posts: 1239
Joined: Tue Jul 21, 2015 8:04 pm
ebay user ID: garry52uk
Main scooter: ts1 230 and rb200
Location: darlington
Contact:

Wed Sep 19, 2018 6:53 pm

Just slacken off on one or the other a few runs try that and a bit more if needed

Sent from my SM-A320FL using Tapatalk


holty
registered user
Posts: 871
Joined: Wed Jul 15, 2015 11:52 pm
ebay user ID: amholt123
Main scooter: lambretta gp
Location: east yorkshire
Contact:

Wed Sep 19, 2018 9:45 pm

do you have clutch drag ?

User avatar
Toddy
registered user
Posts: 5049
Joined: Sun Mar 08, 2009 12:01 am
Main scooter: Lambretta Series 1
Location: East Yorkshire
Contact:

Wed Sep 19, 2018 10:52 pm

holty wrote:
Wed Sep 19, 2018 9:45 pm
do you have clutch drag ?

+1 I would check that first
As my Dad used to say "Each to their own lad"

Daggs
registered user
Posts: 953
Joined: Wed Jan 07, 2009 1:23 pm
Location: Addington Kent
Contact:

Thu Sep 20, 2018 7:08 am

It's not cables and the clutch is fine. keep the ideas coming :)

User avatar
garry inglis
registered user
Posts: 1239
Joined: Tue Jul 21, 2015 8:04 pm
ebay user ID: garry52uk
Main scooter: ts1 230 and rb200
Location: darlington
Contact:

Thu Sep 20, 2018 8:28 am

Headset off and see what's happening could be outer has come out of slot

Sent from my SM-A320FL using Tapatalk


Daggs
registered user
Posts: 953
Joined: Wed Jan 07, 2009 1:23 pm
Location: Addington Kent
Contact:

Thu Sep 20, 2018 10:50 am

A bit more info. It's none of the obvious things. It's been like it since I built the engine over a year ago. Initially I thought (hoped) it would ease as the scooter was used. Perhaps a sharp edge in there somewhere was snagging? But no change after more than 1200 miles.

User avatar
garry inglis
registered user
Posts: 1239
Joined: Tue Jul 21, 2015 8:04 pm
ebay user ID: garry52uk
Main scooter: ts1 230 and rb200
Location: darlington
Contact:

Thu Sep 20, 2018 1:14 pm

Well I would take side off check the clutch and endplate off and check gears you might have 2nd gear with the boss the wrong way the tree could be chipped or worn

Sent from my SM-A320FL using Tapatalk


holty
registered user
Posts: 871
Joined: Wed Jul 15, 2015 11:52 pm
ebay user ID: amholt123
Main scooter: lambretta gp
Location: east yorkshire
Contact:

Thu Sep 20, 2018 3:18 pm

maybe the cursor is stiff on the layshaft, did you test fit it and made sure it would slide backwards and forwards freely, before the spring and balls where installed ?

User avatar
garry inglis
registered user
Posts: 1239
Joined: Tue Jul 21, 2015 8:04 pm
ebay user ID: garry52uk
Main scooter: ts1 230 and rb200
Location: darlington
Contact:

Thu Sep 20, 2018 3:26 pm

It definitely needs open heart surgery

Sent from my SM-A320FL using Tapatalk


Post Reply Previous topicNext topic
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Google [Bot] and 8 guests