Trouble starting

Anything related to Lambrettas... ask tech questions, post helpful info, or just read and learn.
Blenks
registered user
Posts: 162
Joined: Thu Feb 26, 2015 1:29 pm
Main scooter: Lambretta S3 Li150
Location: Coventry
Contact:

Sun Apr 01, 2018 7:45 pm

Almost finished the resto and have had the scooter running a couple of times. I have had problems with starting though. When kicking it over it is as if there is no spark. Took the cap off the plug and refitted and it started. Same again today but removing plug cap made no difference. Had a look at the wiring to the rectifier and gave them a bit of a wiggle and started OK. Any ideas what may be causing this issue?

User avatar
garry inglis
registered user
Posts: 1249
Joined: Tue Jul 21, 2015 8:04 pm
ebay user ID: garry52uk
Main scooter: ts1 230 and rb200
Location: darlington
Contact:

Sun Apr 01, 2018 7:53 pm

Check the wires on the coil are connected what I mean is make sure the spade connectors are on the tangs I've done it myself were I've pushed them over the tang and not on it same on coil also take cap off and kick scoot over with wire touching metal and see if that sparks you could have a dodgy cap

User avatar
GTFOMWSC
registered user
Posts: 324
Joined: Sat Jan 01, 2011 5:49 pm
ebay user ID: itsthewillo
Main scooter: GP230 Super Monza CS Tuned
Location: Rugby
Contact:

Sun Apr 01, 2018 8:29 pm

or a dodgy plug had one that sparked fine out of the scoot but as soon as you put it in it took about 10 kicks,changed plug and went first kick each time.
the man don't give a f@@k

onthelam
registered user
Posts: 162
Joined: Thu Feb 26, 2015 3:54 am
Main scooter: not yet
Location: Bangkok
Contact:

Mon Apr 02, 2018 2:56 am

Any thing like this?



Sorry just coincidental i saw this today on TV.

flipster
registered user
Posts: 88
Joined: Tue Mar 23, 2010 10:38 pm
Location: Leeds
Contact:

Tue Apr 03, 2018 1:19 pm

onthelam wrote:Any thing like this?



Sorry just coincidental i saw this today on TV.


:lol:


Sent from my iPhone using Tapatalk
P.N.D.S.C.

Blenks
registered user
Posts: 162
Joined: Thu Feb 26, 2015 1:29 pm
Main scooter: Lambretta S3 Li150
Location: Coventry
Contact:

Thu Apr 05, 2018 7:06 pm

Still got the problem starting. Changed the plug cap and made no difference. Absolutely no spark at all. Could not get it to start at all today. Really strange as I have had it running two or three times. Just have to go through each connection systematically I guess. So frustrating when everything else is done and it’s ready to ride

User avatar
garry inglis
registered user
Posts: 1249
Joined: Tue Jul 21, 2015 8:04 pm
ebay user ID: garry52uk
Main scooter: ts1 230 and rb200
Location: darlington
Contact:

Thu Apr 05, 2018 7:22 pm

have you got a spare coil to try and when you fit the stator plate was it strobed in to say 18dg

User avatar
garry inglis
registered user
Posts: 1249
Joined: Tue Jul 21, 2015 8:04 pm
ebay user ID: garry52uk
Main scooter: ts1 230 and rb200
Location: darlington
Contact:

Thu Apr 05, 2018 7:25 pm

check your earths on back light from cowling to body and earths from coil and regulator

Blenks
registered user
Posts: 162
Joined: Thu Feb 26, 2015 1:29 pm
Main scooter: Lambretta S3 Li150
Location: Coventry
Contact:

Thu Apr 05, 2018 8:01 pm

Garry, there is no coil as it has a 12v conversion. It has a MB CDI unit and MB regulator / rectifier both new. I have not done anything as far as engine goes, just dropped it out and refitted so not touched the stator only to rewire it back in to the CDI and regulator. I am thinking it may be an earth as it has started since the rebuild so will go over them all over the weekend. Appreciate the advice.

User avatar
HxPaul
registered user
Posts: 1090
Joined: Fri Dec 06, 2013 1:58 pm
ebay user ID: panhead_5
Main scooter: lambretta Li 150
Location: Halifax,Yorkshire
Contact:

Thu Apr 05, 2018 10:00 pm

The coil is built into the CDI.

Post Reply Previous topicNext topic
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 35 guests