Keeps Cutting Out

Anything related to Lambrettas... ask tech questions, post helpful info, or just read and learn.
Strummer10
registered user
Posts: 376
Joined: Thu Oct 11, 2012 7:17 pm
Main scooter: Lambretta LI Special 225
Contact:

Sat May 07, 2016 6:12 am

Hi Coaster.......we disconnected the green from the loom and the bike will not start at all. The wiring is strangely wired up on the scooter, in that the wiring loom goes into the junction box (round black box) and then a second green attached to it goes to the CDI

belly
registered user
Posts: 47
Joined: Tue Nov 26, 2013 1:42 pm
Main scooter: series 2 Li with TS1
Contact:

Sat May 07, 2016 7:32 am

As someone previously posted, have you checked the breather in petrol cap

Strummer10
registered user
Posts: 376
Joined: Thu Oct 11, 2012 7:17 pm
Main scooter: Lambretta LI Special 225
Contact:

Sun May 29, 2016 11:44 am

yes tried the cap........rebuilding engine now with new parts and mugello, in the hope it cures the 'many' problems it has ??

User avatar
CANbus
registered user
Posts: 216
Joined: Sun Jan 11, 2009 2:19 am
Contact:

Fri Mar 03, 2017 6:45 am

anyone know what the outcome was on this issue?
11111111 = 0xFF

User avatar
CANbus
registered user
Posts: 216
Joined: Sun Jan 11, 2009 2:19 am
Contact:

Fri Mar 03, 2017 6:45 am

anyone know what the outcome was on this issue?
11111111 = 0xFF

Strummer10
registered user
Posts: 376
Joined: Thu Oct 11, 2012 7:17 pm
Main scooter: Lambretta LI Special 225
Contact:

Fri Mar 03, 2017 9:55 am

CANbus wrote:anyone know what the outcome was on this issue?

Hi.......it was a head scratcher for sure, but the chap in question decided to bring forwards an engine rebuild so we stripped the engine and rebuilt it with a Mugello 200.

What we did find was the original indian crank had a bent conrod and 'heat bloom' marks (blue) against the big end bearing on the crank webs where it must have been rubbing........which would explain the slight 'whistling' sound we were hearing on kick over and idling (we thought it might have been the head gasket blowing) and thus the noise was the 'chaffing' I guess.

We did nothing to the electrical system and since the rebuild it has run like a dream.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Post Reply Previous topicNext topic
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 8 guests